Vad tjejer vill ha

Något vi grabbar och män länge funderat på.. något som Hollywood försökte förklara med filmen ”what women want”, något som nu äntligen retts ut – tack Joakim.

Jag gör som så att jag listar hans punkter här – utan redigering, och följer upp med vad jag tycker efter varje punkt. Känns enklast så..

1. Håll om henne runt midjan och få henne att känna sig trygg. Trygghet betyder mycket!

Alla vet vi ju att man får en tjej att känna sig trygg med en kram. Inte genom att vara någon hon kan lita på alltid finns där, en som inte är svartsjuk på precis allt (eller något för den delen). Nej.. en kram. Det är grejen, speciellt runt midjan. Det är viktigt.

2. Lyssna på henne när hon vill berätta något.

Ska man inte lyssna på alla? Onödigt med kommentarer här tycker jag.. lite som att säga till folk att andas.

3. Öppna upp dig, dela med dig av ”hemligheter” och behåll dom mellan er. Tillit!

Är det skillnad på hemligheter och ”hemligheter”? Vet inte riktigt vad han menar där.. men om vi utgår från hemligheter i allmänhet så ska väl de undvikas så mycket det går.
Tillit då? Va.. behöver man LITA på sin partner? Vafan…

4. Erbjud henne din jacka om det är kyligt. En klassiker och alltid lika givet. Ge henne jackan!

En lika stor klassiker som sexismen. Erbjud henne din jacka om hon fryser. Inte för att hon är tjej, utan för att du hade erbjudit din jacka till vem som som står och fryser i ditt sällskap.

5. Kyss henne med klass. Då menar jag, med känsla och kärlek.

Hur kysser man någon utan klass? Har kyssar ens klass? Sen vet jag många tjejer som inte alls uppskattar kyssar.. mitt tips är att du snarare känner dig för lite. Min erfarenhet är att en puss på kinden, halsen funkar mycket bättre än en tunga nerkörd i halsen.

6. Skratta med henne. Humor är något som värdesätts högt.

Ja.. om skämtet är roligt. Eller vad man nu ska skratta åt tillsammans. Gör dig inte till, det finns tillräckligt med falska pojkvänner där ute.

7. Bjud ut henne på middag.

Middag? 50-talet ringde och.. ni kan resten. Ta med henne ut och campa istället. Få saker slår en frukost till soluppgången. Även killar gillar sånt. Middag gör man bäst hemma (om man kan laga mat – kan du inte det så be henne bjuda dig på middag, det är 2015.. man får be tjejen bjuda på mat).

8.  Umgås med hennes och dina vänner tillsammans. Livsviktigt!

Låt henne för fan få tid utan dig.. du är inte ett nikotinplåster hon inte överlever utan.

9. Ligger ni i soffan så klia henne med dina fingrar i hennes hår. Att bli kliad <3!

Klia? Har hon löss så ska du kanske köpa lusmedel istället. Men om ni är i soffan så se till att båda sitter bekvämt och släng på en film som båda uppskattar. Jag kan rekommendera”the bucket list”.

10 Kyss henne när hon minst anar det.

Jag provade det. Jag råkade skalla henne med mina tänder, kan inte rekommendera det. Ge henne iaf nån sekund på sig att reagera.

11. Krama henne bakifrån och håll om henne runt midjan.

Håll henne där det passar. Jag brukar hålla över bröstkorgen, inte för att jag tafsar utan för att jag är lång. Sen är ju kramar mysigt – och viktigt tydligen (se punkt 1).

12.  Berätta hur du känner för henne oavsett hur lång eller kort tid ni har varit tillsammans.

Ja.. kommunikation är ju sällan fel. Men ingen tycker om tjat.

13. . Om du märker att något är fel, så fråga. Förnekar hon det så höll bara om henne utan att säga något. Hon förstår att du alltid finns där då, oavsett vad. Trygghetskänslan!

Eller så är inget fel? Du kanske bara är kass på att läsa henne.. det där om att tjejer inte säger när något är fel är lika mycket en myt som snömannen. Om något är fel så får du veta det när hon är redo att berätta det. Och vet hon inte att du alltid finns där innan något är fel så har du redan problem.

14. Saknar du henne?  Smsa eller ring henne på kvällen och berätta hur mycket du saknar henne.

SMS. Respektera hennes egentid. Kväv henne inte..

15. Kollar ni på film? –  Lägg din arm om hennes axel så hon automatiskt lägger sitt huvud mot din axel. Luta upp hennes huvud och kyss henne.

Japp.. tvinga henne till att vara nära. Bra grej. Jag måste testa detta.

16. Titta ALLTID henne i ögonen när du säger att du älskar henne.

Titta alltid folk i ögonen när du pratar med dem. Eller brukar du titta på hennes bröst? Jag är förvirrad..

17. Försök bilda en bra relation med hennes nära och kära.

Alltså.. försök göra det med alla? Så mycket självklarheter så jag har svårt att fatta att vi inte vetat om detta innan..

18. Överraska henne med ‘frukost på sängen’ en eller flera gånger i veckan.

Väldigt få uppskattat smulor i sängen. Men om din tjej gör det så kör på. Och varför ””?

19. Har hon klätt upp sig lite extra och ska i väg på något partaj? Berätta hur fin du tycker att hon är.

Var bara ärlig. Alltid. Tycker du inte klänningen är fin säg det. Tycker du hon är fin i knullrufs, säg det. Och varför ska saker så ofta handla om utseendet?

20. Följ listan så utlovas giftermål mellan er.

Alla tjejer vill gifta sig – de vågar bara inte säga det…

Joakim.. du borde föreläsa i det här. Absolut. Tro mig.

 

Jag  vill be om ursäkt för att allt handlar om tjejer med en tydlig referens till att de som ska läsa detta är killar. Jag står själv inte bakom en sån syn på relationer men fick ju hålla mig till ”ämnet” liksom.

Joakims inlägg

 

Melin

 

Kommentera